1Raspored elemenata kuhinje skadištenje-priprema-termička obrada treba uvijek da bude postavljen upravo tim redosljedom i prvi je postulat koji mora da se ispoštuje 2. Radne površine treba da budu čiste, te da Vam pružaju dovoljno prostora za pripremu hrane 3. Skladišni prostor u kuhinji treba da bude raznolik, te iz tog razloga police, ladice i tornjevi za odlaganje namirnica treba da budu podjednako zastupljeni 4. Prostor treba da bude dobro osvijetljen, kako prirodnim, tako i umjetnim osvjetljenjem 5. Kuhinja treba da bude ergonomski oblikovana svojom visinom i dostupnošću mjerama korisnika 6. Materijali kuhinje treba da budu durabilni i jednostavni za održavanje, te stvaraju ugodan osjećaj prilikom boravka 7. Dodatni aksesoari uvijek će povećati praktičnost Vaše kuhinje i uvijek birajte praktičnost ispred samog izgleda budući da je kuhinja radni, a ne izložbeni prostor
“Čak i ako nemate gotovu skicu onoga što želite – mi ćemo vam pomoći da postignete rezultat o kojem ste sanjali.” S.D